13 år efter alkoholmissbruket - Första avsnittet

Tretton år efter Erik sade adjö till alkoholen som höll på att förstöra hans liv, och stundvis gjorde det, så får jag träffa honom. Vi hade pratat i telefon kvällen innan vi slog oss ned på varsin stol i den lilla studion, och jag fick en varm, energisk och inbjudande känsla av hans röst och sättet han talade på. Mycket riktigt blev samtalet precis så. Energiskt och varmt. Stundvis skrattar vi, det tycker vi båda är viktigt att kunna göra i allt det jävliga. Det är Erik tydlig med också, att det är ju så himla mycket roligt som hänt under de där åren också. Det kändes verkligen som om jag fick träffa Erik. Liksom bakom allt. Som om jag kom i kontakt med de känslor som fick honom att börja missbruka alkohol. Utan att själv varit i ett sådant alkoholmissbruk så kändes det som om jag verkligen kom så nära jag kunde att förstå. Vi pratar om första mötet med alkohol, om alla återfall han tagit, om uppgivenhet, studentlivet med missbruk, om könsskillnader i missbruk med mera. Jag ställer en fråga jag längtat efter att ställa någon med alkoholmissbruk. för min egen skull. Det händer något särskilt i ett sådant här möte, och det skulle inte förvåna mig om jag och Erik höll kontakten livet ut!

Jag hoppas att ni som lyssnar får samma känsla vi hade där inne i studion. Har ni någon feedback eller vill ställa frågor till Erik/mig så går det bra att göra det på missbrukspodden@emelieolssons.se. Nu vart jag lite nervig!

Podden hittar ni än så länge på Acast (klick) som ni hämtar hem där ni nu hämtar appar, på Spotify (klick) och snart i appen "Podcaster". Tryck gärna på subscribe och recensera/lämna en stjärna eller två.

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Måste lyssna, det får bli att ta sig ut i morgon innan jobbet 😊
nouw.com/seagullcrying
emelieolssons
emelieolssons,
Vad kul, skriv gärna vad du tycker!
nouw.com/emelieolssons
blondielarsson
blondielarsson,
åh bra podd! kul att den fanns på spotify också! 😊
nouw.com/blondielarsson
emelieolssons
emelieolssons,
Tack snälla! <3
nouw.com/emelieolssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229