Folköl och tvivel

Ett lyckorus infann sig när jag dansade ned på gatan, i en lånad sidenklänning vars prislapp jag själv aldrig skulle ens titta åt. Kramade om Hannah, fortfarande alldeles solkysst sen Bali och skrattandes åt att vi båda gick i tofflor. Great minds, och så vidare.

Jag spenderar natten på Miss Clara på Sveavägen, då jag fick en hotellnatt av mina vänner och ärligt talat så kan jag inte komma på en enda grej i hela världen som jag behövde mer i detta nu. För det första, jag gick på semester idag hallå vad är bättre än att fira det med AC och en dubbelsäng i lyxiga sängkläder? För det andra så är jag så sinnessjukt glad att slippa lägenheten som bara känns som ett deppigt skal där jag för tillfället bara mer eller mindre är förvarad i väntan på nästa anhalt. Jag har redan glömt bort hur rörigt det är och jag skulle kunna tänka mig att bo i det här rummet för all framtid. När jag kom hit så tog jag livets längsta dusch, kollade ett avsnitt av "Våra vänners liv" på SVTplay med en inpackning i håret och sen så gick jag ut på en spontanöl med Hannah. Det slog mig hur jäkla mycket jag vill bo i stan. Gärna nu, helst. För några år sedan hade jag nog tyckt att det var löjligt att spendera en natt såhär på hotell själv. Det hade liksom känts som någonting man gör tillsammans med en annan människa. Precis som jag för två år sedan tyckte att tacos, det var minsann en maträtt man åt i sällskap. En social rätt! Såna patetiska regler man sätter upp för sig själv, det är pinsamt.

Så i några timmar till tänker jag låtsas att jag inte har ett flyttkaos där hemma som väntar mig. Fortsätta skriva på något slags försök till en ungdomsbok jag påbörjat som en slags övning på att inte vara så seriös när jag skriver. Oftast när jag skriver så föreställer jag mig den absolut mest kritiska läsaren framför mig. Någon som är kanske 40, akademiker, berest och bildad på alla sätt man kan vara. Men det håller ju inte, för det är inte jag. Därför måste jag sänka mina krav på mig själv och förlika mig med att det inte är min publik ännu. Det är lite samma med bloggen, jag kan inte riktigt komma underfund med vad det är jag vill att den skall vara. Å ena sidan är det ju en textbaserad blogg, men å andra sidan så kan jag ju inte alltid leverera krönikor, noveller eller historier, och vad skall bloggen göra under tiden, gapa tomt?

Därför måste jag någonstans fylla den med annan slags inspiration eller helt enkelt meningslösa anekdoter från min vardag och uppdateringar, antar jag? Eller tycker ni att jag borde hoppa över det och bara skriva något inlägg i veckan? Rösta gärna.

Vad skall jag hålla mig till?

​Det känns ju som om ingen är särskilt intresserad av mitt vardagsliv. Jag menar, det är rätt så ointressant. Jag har ett heltidsjobb, träffar mina vänner, och ja. Det är det. Mitt storhetsvansinne har ändå inte nått den gränsen att jag förutsätter att min vardag är av allmänt intresse. 

Nu skall jag tvätta bort mitt smink, äta godis och fortsätta kolla min serie och längta till frukosten imorgon.


Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

smilla
smilla,
fin! bra det om att kunna göra saker själv <3 det behöver jag bli bättre på också <3
emelieolssons
emelieolssons,
Man behöver påminna sig själv ibland!
nouw.com/emelieolssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229