Fredagspepp och tips mot depp

Välkommen till veckans bästa dag! Det bästa med fredagar är att få önska alla trevlig helg. Alla blir så sjukt glada. Inklusive en själv ju. Jag har en löjligt bra dag, känner mig nästan kär och har fjärilar i magen för jag är så exalterad över livet. Ta aaaaldrig ner mig på jorden, tack!

Jag tänkte passa på att ge lite fredagspepp till den som känner sig lite depp idag. Detta är alltså inte mina "så här botar vi en depression-tips", ät choklad så blir allting bra, utan helt enkelt knep jag själv använder mig av när jag känner att jag är på väg att dippa, eller saker jag faktiskt råder mina vänner till när de är låga. Ta tipsen med en nypa salt. Är du deprimerad eller lider av stark ångest så vill jag inte att du skall känna att dessa tipsen är ett hån emot dig, okej?

1. Sluta gräv ner dig, nu!
Man får sörja, man får vara ledsen. Man får älta. Man får hata och skrika och gråta. Men någonstans måste man hjälpa sig själv på traven. Så sluta upp med att lyssna på ledsna låtar och att stalka ditt ex på Facebook, öppna fönstret i din lägenhet och släpp in frisk luft. Varför inte sätta på listan jag gjorde till min bästa vän, för henne att lyssna på när hon är ledsen. Detta är 30 låtar jag omöjligt kan vara ledsen till. Listan hittar ni HÄR . Funkar inte den, så är tro det eller ej Aviciis nya riktigt bra.

2. Ring en vän.
Fick ni Vem vill bli miljonär-vibbar? Ring en vän, berätta hur det känns. Bestäm en träff med någon. Var inte ensam, det finns även en gräns för hur länge man faktiskt får vara i sin ensamhet, för det mår ingen bra av hur skönt det än känns i stunden. Tacka ja till det där glaset, den där fikan eller ring upp den där vännen du egentligen inte orkar prata med. Du behöver faktiskt inte ens berätta. Socialisera dig bara på något sätt.

3. Ta hand om dig själv.
Det är ju välkänt att man mår så mycket bättre när man tar hand om sig själv. När man känner sig fräsch. Känns det jobbigt att träffa dina vänner ikväll och du funderar på att ställa in? Säg att du blir lite sen. Sätt på min lista med glad musik och ta extra lång tid på dig att göra dig i ordning. Ta en lång dusch, ta på dig din bästa outfit så skall du se att känslan kommer smygande.

4. Försök att skratta!
Detta låter ju patetiskt, visst? Men för mig är stand-up eller en härlig Jonah Hill-komedi något som alltid får mig att skratta. Det finns inte skratt-yoga för inget. Att skratta är alltid en positiv association och även om du inte skrattar så kan jag lova dig att det är tusen gånger bättre än att lyssna på musik som gör en ledsen och att titta på deppiga kärleksdraman som gör en ännu mer påmind om hur ensam man är.

5. Gör något som stärker ditt självförtroende.
Flummigt? Kanske. Men om man ligger hemma i sin t-shirt man inte tvättat sen 1997 och tycker att man är en lat jävel så kommer man att göra saker som en lat jävel gör. Städa badrumsskåpet, rensa garderoben. Tvätta den där tröjan. Ta en promenad. Baka en kladdkaka! Gör bara någonting som får dig att kunna säga innan du somnar "Det här har jag gjort".

Nu är det inte lång tid kvar på denna korta arbetsveckan och jag sitter snart med ett glas bubbel i handen och firar tillsammans med min vän Petter. Firar vad? Livet, till exempel. Hoppas att helgen blir allt ni önskar. På söndag kommer "En kärlekshistoria eller inte i några delar - Del 2". Har ni inte läst Del 1 ännu så gör ni det. HÄR! Så, trevlig helg hörrni. Vi hörs!

Förresten, upplever någon annan problem med att svara på kommentarer här på nouw? Det går bara var hundrade gång känns det som. Jag läser er alla och VILL svara men det går liksom inte. Blir tokig!

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

Susanne Tolinsson
Susanne Tolinsson,
Så kul o läsa det du skriver, verkligen jättefint. Kram faster
emelieolssons
emelieolssons,
Tack snälla! Hälsa allesammans, hoppas ni mår bra. Kram! <3
nouw.com/emelieolssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229