Jag gästar en podd

För två veckor sedan släpptes ett avsnitt där jag för första gången fick gästa en podd, och inte vilken som helst. Jag fick gästa "Alkispodden", som drivs utav kompisparet Johan och Roger. De lärde känna varandra via AA (anonyma alkoholister för er vars vardag inte cirkulerar kring dessa begrepp). Det blev ett jättefint samtal. När jag lämnade så sade jag att jag inte skulle lyssna på avsnittet. Ni som läser min blogg ofta vet kanske att jag är onödigt hård emot mig själv lite för ofta. Det gör att jag i den mån jag kan undviker att lyssna på avsnitt jag spelar in. Men det blev ett jättefint samtal, och jag lyssnade med ett leende på läpparna och en varm känsla i bröstet. Jag är väldigt stolt över min medverkan, och det kan jag säga är till en väldigt stor del på grund av Johan och Roger förstås, som leder samtalen stadigt och professionellt. Det är väldigt mycket svårare än man kan tro.

Aldrig har jag varit så öppen i något samtal offentligt, men allting rann ur mig som ett rinnande vatten. Jag ångrar ingenting jag sagt, antingen så är man öppen eller så är man inte det. Och då märks det. Jag skäms inte, och det vill jag visa för er att ingen behöver göra. Jag är stolt, och jag är glad att jag är den jag är idag.

Vi pratar om medberoende en hel del, förstås. Även om min stundtals komplicerade relation till alkohol (är ju till exempel nykter nu på obestämd tid). I efterhand kan jag väl känna att det var en hel del jag missade att få med, men en timma går snabbt och tiden när man spelar in går ännu snabbare. Det kanske inte gör någonting heller. Johan och Roger kommer vid ett senare tillfälle att gästa min podd, så tid kommer att finnas till att prata mer med dem. Jag tycker att det är så häftigt att vi som har erfarenhet av missbruk oavsett relationen till det, får ett så starkt band till varandra oavsett bakgrund eller ålder. Inför missbruket som anhörig, aktiv eller före detta missbrukare så är vi alla lika på något vis. Så himla lika. Jag blir jätteglad om ni lyssnar, ställer frågor om ni har några och ger feedback om vad ni tyckte. HÄR kan du lyssna.

Jag är som alltid väldigt glad och tacksam att jag får göra saker som detta

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229