Kärleken går vilse ibland


"Vill du höra något verkligt omstörtande? Kärleken är allt som man utger den för att vara. Det är därför människor talar så cyniskt om den. Kärleken är verkligen värd att man kämpar för den, att man är modig och riskerar allt. För problemet är, om man inte riskerar allt, riskerar man ännu mer." - Erica Jong.


Midsommarafton 2016. Sju sorters blommor plockar jag och lägger under min kudde. Jag drömmer inte om min prins. Han måste ha gått vilse.

Hela stan har jag kysst. Utan varken mål eller syfte. Plötsligt ligger man och studerar varenda leverfläck bakom någons ryggtavla och blir kär i varenda en. Kärleken är himlastormande, banal och den susar i bröstet. Den är en tumme som stryker en varm kind. En kopp skållhett kaffe bland skrynkliga lakan. Den är en varsamt vikt tröja på sängen. En hand på axeln i ett kök. Men den är också skrattet från en vän. Kramen från en bror som kommit hem. 2016 skriver jag om hur jag tror att kärleken ibland inte vet vart den skall ta vägen, och då går den vilse.

Man kraschlandar och dundrar in i falska famnar. Man bryter ihop mot en förfallen klippa. Torkar onödiga, patetiska tårar och väntar på sms som aldrig kommer. Och om de kommer så läser man dem om och om igen. Tills ordens innebörd blir den sanning man mäktar med. Den falska famnen vänder ryggen mot en och ingenting är vacker med den. Inte en enda leverfläck, ett ärr eller en centimeter. Vid första beröring tycks den vara varm. Men kommer man för nära inpå så blir den genast sval.

Och det finns ingen formel. Ingen rätt lösning på den ekvationen. Den är bara två rätta ögon i ett sjukhusvitt rum, den är bara den rygg man vill vila bakom. Den som vänder sig mot en, och tillbaka igen.

Kärlek har inte alltid målet eller syftet att bestå. Men vad den är, är allt den utger sig för att vara. Den går aldrig att komma för nära inpå.

Kanske har den hittat hem. Kanske går jag miste om den.

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,

Bra inlägg och vilken fin blogg du har<3

nouw.com/johnssons
emelieolssons
emelieolssons,
ineees
ineees,

Så jäkla fint <3 Dina texter är helt underbara och framförallt - egna. Du har ett eget sätt, jag gillar det. Fortsätt!

nouw.com/ineees
emelieolssons
emelieolssons,
Det gör mig jätteglad att höra. Tack snälla. <3
nouw.com/emelieolssons
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229