OM ATT BLI ÄLDRE..


Det är det bästa som finns. Så länge jag kan minnas har jag fått höra att jag har bråttom med att växa upp. Jag har blivit beskriven som "lillgammal" och "brådmogen". Det finns såklart förklaringar till detta, till varför jag inte var barn så länge.

Men jag har inte bara blivit kallad för lillgammal, jag har också fått höra saker som "Åh, en dag kommer du att se tillbaka på den här tiden som den bästa i ditt liv!" När en var sådär ca 14-15. Har fått höra att jag kommer att sakna skoltiden, att jobba är så trist att du kommer drömma dig tillbaka till en lunchklocka som ringer in och en lärare som babblar på i årtionden om landskap. SVAR: nej.

Jag tror att jag nästan varje dag är tacksam över att inte vara tonåring längre. Det skall nog vara en rolig tid, och jag har haft mycket kul. Men jag skulle inte göra om det. Allt drama, all förvirring. Allt sökande efter bekräftelse och identitet. Alla brustna vänskaper, och hjärtan. Allt stök, alla lögner och bråk. Att jämt bli utmålad som ett svart får trots att jag ofta var den som var långt ifrån värst. Nej, fy fan.

För att inte tala om det här med att sakna skolan... Nej, jag saknar inte att känna mig utanför jämt hur jag än gör. Nej, jag saknar inte stressen över att jag aldrig hängde med. Nej, jag saknar inte känslan av att vara så _jävla_ annorlunda. Tack, men nej tack behåll ert romantiserande om högstadietiden för er själva.

Tacka vet jag och HEJA(!!) att bli äldre, att få koll på sig själv. Att lära sig vad som är viktigt och lära sig att se och ta hand om dem som tycker att en är lika viktig som en själv tycker att de är. Att bli äldre är de bästa jag vet, åtminstone i några år till... År 22 på jorden, come at me! Jag blev 22 igår förresten.

Sex år gammal sommaren -99 och på väg till livets första skolavsluting. Jag minns att det var dödsvarmt i bilen och att jag var ledsen över min brutna arm, och över klänningen mamma tvingat på mig.

På 3h sömn, Köpenhamns flygplats i vintras. Letade IHJÄL mig efter Mc Donald's under en lång mellanlandning och fick slutligen ge upp och gå in på en snordyr restaurang. Fick en vegetarisk hamburgare som bestod av: svamp, bröd, lök och ketchup. Den kostade en förmögenhet.

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229