Tack Mikaela Alex på MåRöv för träningspeppen!

Såhär, jag har ignorerat 'semla' (ordet) för all evig framtid på Twitter (otrolig funktion) för att jag inte står ut med all semmel-relaterad content som förpestar www en gång om året i två till tre dagar. År efter år upprörde det mig långt bortom rimliga gränser att vuxna människor skojbråkar om huruvida semlor är gott eller inte, hur man äter sin semla RÄTT eller hur GALET det är med folk som äter nyttiga semlor och okej, nu när jag skriver det här så inser jag helt klart att det är jag som är den fåniga i det här. Men jag vet inte, något i mig blir fly förbannad när människor anser att typ koriander eller smörgåstårta är någon slags vattendelare. Vem i helvetes världen bryr sig? Har ni inte ett jobb att gå till eller nåt barn att mata? Vem bryr sig om vad andra människor äter.


Så mina fettisdagar är harmoniska på Twittz. Likaså Midsommar eftersom jag även muteat ordet smörgåstårta. Därför insåg jag inte misstaget förrän det var alldeles för sent - jag gick på den fossila webbisdan Facebook. Där tiden stått stilla. Jag strök bort dammet från skärmen och poff:

Jahapp, då vart man ätstörd! Skämt åsido så mycket man får skämta om ätstörningar. Typ inget va? Oavsett vad så bär inte jag något ansvar eftersom jag inte är skribent för tidningen MåBra. När jag såg skribentens namn tänkte jag ah, smart där! Ett fakenamn. Mikaela Alex. En pseudonym för att posta korkade artiklar som man bara inte kan hålla sig ifrån att klicka på som ingen behöver ta ansvar för. För vem heter två förnamn, tänkte jag. Sen skrattade jag, haha. Men nej, nej, neeeeej, skribenten existerar i allra högsta grad och det förvånar mig. Det hade inte skavt i mig, jag hade inte blivit lika provocerad om det var en man som hade skrivit det, eftersom de inte vet bättre. Jag hade inte förväntat mig att Maggan 57 bast skulle vara lika med i svängen heller. Jag hade inte kunnat bli sur om det vore avsändaren.

Men när jag såg den där rubriken i flödet och efter lite research upptäckte att skribenten både existerade men också tillsynes verkar vara en ganska ung kvinna så var jag tvungen att rengöra hela mitt badrum för att få utlopp för någon slags frustration som höll på att orsaka bråk på hemmaplan. Efter att ha andats in ångorna av fönsterputs en lång och härlig stund var jag redo att bearbeta traumat.

När rubriken landat i mig och jag läst artikeln kunde jag inte med annat än att känna mig.. Matt. Efter en stund, när jag sorterat mina tankar och rett ut vad som egentligen gör mig upprörd med artikeln så landade jag i ett gäng saker. Inte för en pyttesekund blir jag förvånad över att artikeln över huvud taget skrivs från början. Det är så jävla inpräntat i våra huvuden att vi skall känna skam när vi äter, att godsaker är något man unnar sig och att man ständigt skall sträva efter ett snyggare, smalare, bättre, sexigare, mer solbränt och fräschare yttre, att det är självklart att man kommer att klicka på länken. Det kan ju vara bra att ha-kunskap, så att säga. Man vet aldrig när man hamnar på den där öde ön med bara sitt hopprep och en delikat selma som sitt enda sällskap.

Dessutom är timingen helfestlig. Just idag gick videon 'Be A Lady, They Said!' viral, en tre minuter lång video där Cynthia Nixon (skådespelare från Sex And The City) läser en slag i magen-stark text om hur det är att vara kvinna. Inte så mycket om hur vi hihi älskar skor och att hoppa hopprep efter att vi unnat oss en semlis, utan mer om hur hårt pressad kvinnan är till förändring och att vara mån om sitt yttre. Om hur vi aldrig är nog hur mycket vi än fixar och donar. Och med den videon alldeles färsk i huvudet så kan jag inte skaka av mig tanken på hur man kan sätta sitt namn på en sådan artikel, och ursäkta mig för hur banalt jag avslutar den här meningen, 2020.

Om det är NÅGONTING vi vet så är det väl hur extremt många kvinnor (som det nu handlar om eftersom tidningen MåRöv fd. MåBra har kvinnor som största målgrupp) som lider av ätstörningar, och hur antalet fortsätter att öka. Något annat vi vet är att det inte direkt är torka på bantningstips eller 'SÅ ANVÄNDER DU EN CIRKELSÅG FÖR ATT BLI AV MED HELA JÄVLA SKITEN KAPA DINA JÄVLA BEN SÅ FÖRLORAR DU 40 KG DIREKT'-artiklar på nätet.

Nä, jag är mållös. Nu är jag heller inte i övrigt särskilt bekant med MåRövs vanliga innehåll, det kanske är internets anus jag vet inte, men det är ju definitivt inte något MÅ BRA i det inte.

Ta bort artikeln för fan och ägna er åt viktigare saker typ som riktig journalistik istället att tala om för mig att jag måste promenera i 110 minuter med tung ryggsäck (??? hallå) för att bli av med mina två semlor jag just smällt i mig. Nä, låt en ha det lite gött i detta enda lilla ömtåliga livet man fått och lämna mig ifred så skall jag göra detsamma. Eller byt på riktigt namn till MåRöv så kan ni åtminstone stå för det ni gör.

Och måtte jag inte behöva beblanda mig med semlan igen på internet på minst ett decennium. Det leder bevisligen aldrig till någonting bra.

Det finns så oerhört många duktiga skribenter och journalister som behöver jobb. Anställ någon med en aningen bättre känsla för samtiden. Ni driver ändå Sveriges största "hälsomagasin", Aller Media.

Avslutningsvis vill jag ge ett litet tips för både självkänsla och hälsa. Stoppa semlan i munnen och må toppen.

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229