Tvivel och tvångstankar

Nyår 17/18. Ett av mina få för alltid.

TW: tvång

De flesta som följer mig vet väl att jag lidit av tvångstankar. Ganska så länge också. Det var en av orsakerna till varför det blev ohållbart i längden, att inte söka hjälp. Jag är verkligen ingen sån som tycker att "MAN FÅR INTE SKÄMTA OM OCD FÖR DET ÄR FAKTISKT EN SJUKDOM!!" Pga jag tycker att man får skämta om allt. Men det är först nu jag förstår vilket helvete det varit. Hur snabbt det blir "normalt" att vakna om nätterna för att kolla ifall spisen är på eller ej. Sju gånger.

Att behöva komma sent när man skall möta upp en vän, för att man halvvägs började tvivla på om man stängde av kaffekokarn, som ändå stänger av sig själv efter 30 minuter. För att tillsist börja filma och fota när en drar ur kontakter, stänger av spis. För att tillslut inte ens tro på varken film eller foto. Det är sannerligen ett helvete. Att inte lita på sitt eget huvud. Idag finns där än spår. Jag är inte helt fri ifrån det. Men fan vad jag önskar att jag sökte hjälp tidigare. I mitt fall har det hjälpt med endast medicinering. Men jag har också lärt mig att "undvika" situationer där tvång upplever. Vid stress, dålig sömn etc så blir det tusen gånger värre. Men det är sinnessjukt att jag nu klarar mig på att kolla spisen EN gång istället för femton. Förstår ni vilken befrielse det är? Borde kanske skriva mer om det någon gång. Har ju även tics som varierar, just nu ett som inte syns thank god. Vilket kap man är.

Förresten: det var inte en toppendag idag och som vanligt när jag skulle klippa podden så gick det åt helvete. God natt! Imorgon är en ny dag, och allt det där.

PS jag är ändå lite lycklig med för igår skrev vi på lägenheten! Puss.

Puss & Kram
E

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
ja snälla snälla skriv mer om tvångstankar och tics. Har de båda och blir gaaaalen på allt springande för att kolla om alla dörrar är låsta etc
nouw.com/corneliakarlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229